The Boxer Rebellion

  

THE BOXER REBELLION [UK]


År 1900 spöade kinesiska boxare, i ren frustration över det ökade europeiska inflytandet på Kina, upp européer och kristna. Detta folkuppror kallas för The Boxer Rebellion och föranledde ett krig där tusentals personer dog.

100 år senare träffades Nathan Nicholson och Todd Howe på en klubb i London. Det var starten på bandet The Boxer Rebellion. Och även nutidens The Boxer Rebellion har fått känna av en hel del frustration.

2005 släppte The Boxer Rebellion sitt debutalbum ”Exits”. Mottagandet var strålande och NME basunerade ut att ”This band will change your life”. Allting såg ut att vara upplagt för det stora genombrottet.

Men kort därefter konkade bandets skivbolag.

The Boxer Rebellion stod plötsligt utan skivbolag och uppbackning. Och faktum är att The Boxer Rebellion fortfarande inte har något skivbolag i ryggen.

Då de tidigare i år släppte albumet ”Union”, så var det en självfinansierad skiva som bara gavs ut via iTunes. Och innan någon hade hunnit reagera var dom det näst mest nedladdade albumet via iTunes UK.

Musikaliskt har The Boxer Rebellion en hel del gemensamt med både Muse och Editors. Det är svartklädd brittrock med en allvarsam botten. 


Rekommenderas för dig som:

...gillar brittrock.
...avgudar band som är indie på riktigt.
...är svag för allvaret.


Kolla även in:

- WHITE LIES
- HOWLING BELLS


The Boxer Rebellion – Broken Glass:

 

 

 

 

 

Web HEMSIDA

MySpace MYSPACE

Ginza KÖP HOS GINZA

Spotify  ---

Last.fm LAST.FM

YouTube YOUTUBE

Press2play  ---

© 2010 Rockparty | Kontakt | Om webbplatsen Rockparty mot nazism

Popkollo Gyro Campus Hultsfred