Ismen

  

ISMEN & GORILLALA [S]


Gorillala + Ismen = Gorillismen.

Gorillismen är en konstellation av fyra musiker som har en lång och händelserik historia bakom sig. Tre av medlemmarna är i grunden renodlade rappare, varav en även har producerat hela skivan.

Gruppens fjärde medlem började sin musikkarriär som blues&jazz-gitarrist och sångare. Hela musikresan började i södra Spanien, där de allra första tonerna kom till. Detta var 1999.

Sedan dess har medlemmarna flyttat till Stockholm, jobbat hårt med musiken och blivit uppmärksammade namn på den svenska hiphopscenen.

En vanlig tisdagkväll, då alla fyra medlemmar befann sig i samma studio, spelades internethiten "Alla Gillar Brudar" in av en ren slump. Strax efter detta filmades musikvideon till samma låt, som i skrivande  stund har runt en halv miljon visningar på youtube.

Under vintern och våren har arbetet med albumet "Din Bästa Vän" varit i full gång, och nu är det slutligen färdigt! Albumet släpps i sommar!

Liveshowen, som är gruppens grundkoncept, har sin botten i tunga trumsamplingar, elektroniska syntar, stenhårda elgitarrer och intensiva rapverser på svenska.

Matandet av ord bryts av i många av plattans sångrefränger, framförda av Matts Barrett på medryckande malmöskånska.

Med stor scenvana och över ett 100-tal livespelningar ryggsäcken är Gorillismen en av Sveriges tyngsta liveakter inom genren! 


Rekommenderas för dig som:

...gillar hiphop.
...undrar varför alla gillar brudar.
...har glömt att logga ut från Whoa.nu.


Kolla även in:

- PETTER
- PROMOE 


Ismen & Gorillala - Alla Gillar Brudar:

 

 

 

 

 

Web HEMSIDA

MySpace MYSPACE

Ginza KÖP HOS GINZA

Spotify  ---

Last.fm LAST.FM

YouTube YOUTUBE

Press2play  ---

© 2010 Rockparty | Kontakt | Om webbplatsen Rockparty mot nazism

Popkollo Gyro Campus Hultsfred